با وجود پیشرفت تکنولوژی و پدید آمدن راه های ارتباطی جدیدو آسان، هنوز تلفن ها یکی از اصلی ترین لوازم برقراری ارتباط هستند و به همین دلل نیز دستگاه سانترال یکی از پر کاربردترین دستگاه ها برای هماهنگی و اتصال چندین تلفن به یک دیگر می باشد. ایمن سازان پارس یکی از نام های شناخته شده در زمینه سیستم های امنیتی  حفاظتی و همچنین شبکه می باشد. ما را در این صفحه همراهی کنید تا اطلاعات کامل و کافی درباره سانترال را به شما ارائه دهیم.

مروری بر اختراع تلفن

صبح روز ۲۵ ژانویه ۱۹۱۵ میلادی آقای “الکساندر گراهام بل” (Alexander Graham Bell) با پرسیدن جمله “آقای واتسون، شما آنجا حضور دارید؟” نخستین مکالمه تلفنی تاریخ را رقم زد. اگرچه در طول مسیری که آقای “بل” برای اختراع تلفن طی کرد، عده ای به تلاش و تفکر او تردید داشته و یا حتی وی را تمسخر می کردند، اما او با جدیت به دنبال هدف خود بود. گراهام بل در سال ۱۸۷۷ میلادی در جایی نوشت: روزی را می بینم که خانه ها، دکان ها و کارخانه ها به وسیله کابل های زیرزمینی و هوایی در تمام نقاط کشور به هم متصل شده تا افراد آن به راحتی بتوانند با هم در ارتباط باشند. این عقیده “بل” هرچند با اختراعی ساده و ضعیف متشکل از فرستنده (میکروفن) و گیرنده (گوشی) همراه بود، اما در همان سال ۱۸۷۷ “ادیسون” مخترع آمریکایی مشهور، موفق به ساخت فرستنده بهتری با بهره گیری از خواص کربن شد که در کنار گیرنده “بل” ترکیب خوبی را تشکیل داد.

تلفن سانترال چیست؟

بر اساس آنچه که تا کنون مطالعه فرمودید، ارتباط تنها بین دو تلفن مقدور بود. با بیشتر شدن نیازهای ارتباطی و تعداد خطوط تلفن بخصوص در شرکت ها، کارخانه ها و … نیاز به حضور مرکز تلفنی که بتواند این حجم تماس ها را کنترل و سامان دهی کند به چشم می خورد. در ادامه با بیان همین امر با شما خواهیم بود و خواهیم گفت که کاربرد تلفن سانترال چیست!

دستگاه تلفن سانترال در اصطلاح فنی به (PBX (Private Branch Exchange شناخته می شود و هدف استفاده از آن ایجاد شبکه خصوصی از تماس های تلفنی و البته مبتنی بر اشتراک گذاری خطوط شهری برای خطوط داخلی مجموعه خودتان می باشد. به عبارت ساده تر PBX (دستگاه تلفن سانترال) مانند یک مرکز مخابرات خصوصی برای مجموعه شما عمل خواهد کرد و این عملکرد را می توانید بر اساس نیازهای خود توسط دستگاه مدیریت کنید.

ویژگی اصلی استفاده از تلفن سانترال چیست؟

تصور کنید که مجموعه شما برای مثال با ۳ کارمند، جهت برقراری تماس با مخاطبان بیرونی، تعداد ۸ خط شهری (شماره تلفن) داشته باشد. در این حالت چنانچه نخواهیم از سانترال استفاده کنیم، می بایست بر روی میز هر ۳ کارمندتان ۸ تلفن مستقل قرار داد تا بتوانند پاسخگوی هر کدام از خطوط شهری باشند که مشخصا امری غیرمنطقی و پرهزینه می باشد؛ در حالی که در همین مجموعه می توان با استقرار یک دستگاه سانترال از سری کم ظرفیت ، تعداد تلفن های مورد نیاز روی میز هر کارمند را به یک عدد کاهش دهید تا در واقع مرکز مخابراتی (سیستم سانترال) شما نقش تقسیم کننده تماس های شهری را برای هر کارمند ایفا کند.

دیگر ویژگی های تلفن سانترال چیست؟

استفاده از سانترال مزیت های متعدد و جالب توجهی را که برای هر شرکت یا مجموعه ای کاربردی است، به همراه دارد. از جمله مهم ترین این مزیت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. ارتباط خطوط داخلی: گفتگوی تلفنی کارمندان مجموعه با یکدیگر، بدون مشغول کردن خطوط شهری و یا در صورت شهری بودن تماس، امکان ادامه مکالمه از کارمندی به کارمند دیگر (انتقال تماس) وجود دارد.
  2. اپراتور گویا: پخش صدای ضبط شده از خوش آمدگویی، معرفی مجموعه و نیز راهنمایی فرد تماس گیرنده برای ارتباط با واحد مورد نظر.
  3. ضبط مکالمات: قابلیتی نظارتی-مدیریتی که بر اساس آن تمامی مکالمات بصورت خودکار ضبط شده تا امکان مراجعه و بازشنوی آنها وجود داشته باشد.
  4. صندوق صوتی: شخص تماس گیرنده با مجموعه شما این امکان را خواهد داشت که برای شما پیغام صوتی قرار دهد.
  5. صف انتظار: سیستم نوبت دهی به تماس گیرندگان برای برقراری مکالمه با کارمندان.
  6. گزارش گیری: قابلیت مدیریتی دیگری که امکان مشاهده انواع گزارشات از تماس های تلفنی مجموعه را فراهم می سازد.